Vakuudeton laina netistä

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, ettei lainaan sidota omaisuutta tai säästöjä lainan takaisinmaksamisen turvaamiseksi. Lainaan ei myöskään tarvita takaajia. Tyypillisiä esimerkkejä vakuudettomista lainoista ovat pikavipit, kulutusluotot sekä suurin osa luottokorteista. Vakuudetonta lainaa voi hakea netissä ja joissain tapauksissa jopa tekstiviestillä.

Lainasummat vaihtelevat 50 eurosta 50 000 euroon.  Lainaa voi hakea Suomessa vakituisesti asuva vähintään 20-23v. ikäinen maksuhäiriötön ja säännölliset tulot omaava henkilö.

Takaisinmaksu-aika riippuu lainan määrästä ja sen tarjoajasta sekä hakijasta itsestään. Laina-ajat vaihtelevat 1 kuukaudesta 15 vuoteen.

Lainasumman lisäksi tulee maksettavaksi lainan avausmaksu, käsittelykulut sekä lainaehdoissa merkitty korko.  Lainan ehdot tulee lukea huolella etukäteen ennen lainaan sitoutumista. Lainaa harkitessa tulee siis ottaa huomioon lainan kokonaiskustannukset.  Omaa takaisinmaksukykyä tulee harkita tarkkaan välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä. Myöhästyneen maksuerän kulut voivat olla huomattavasti normaalia maksuerää suuremmat. Pahimmassa tapauksessa luottotietoihin tulee häiriömerkintä, joka voi vaikeuttaa myöhempiä mahdollisia lainoja, kuten esim. asuntolainan saamista. Usein lainan tai pikavipin voi halutessaan maksaa myös lainasopimuksen määrittämää eräpäivää ennen sopimusta muuttamalla. Sopimusmuutoksista saatetaan periä lisämaksu.

Vakuudeton laina sopii parhaiten äkilliseen ja odottamattomaan rahantarpeeseen.  Tilanteissa, joissa omat säästöt eivät riitä, laina voi olla järkevä väliaikainen ratkaisu.  Netistä lainaa haettaessa ei tarvitse selitellä mihin lainaa on hakemassa ja tästä syystä esimerkiksi vaikeissa elämäntilanteissa usein miellyttävämpi tapa hoitaa omia raha-asioita.

Lainaa tarjoavat perinteisten pankkien lisäksi netissä toimivat pankit, vertaislainapalveluihin erikoistuneet yritykset sekä pikavippifirmat. Lainantarjoajia voi etsiä esimerkiksi Googlessa kirjoittamalla hakukenttään ‘vakuudeton laina’. Netistä löytyy myös sivustoja, joissa on listattuina Suomessa toimivia lainantarjoajia kuten osoitteissa suomenlainapalvelut.fi ja lainoja.fi.

Lainapäätöksen voi saada jopa 5 minuutissa, joskin usein lainarahat siirtyvät tilille aikaisintaan seuraavana arkipäivänä.

Lainoja ja niiden kokonaiskustannuksia voi helposti vertailla eri sivustoilla netissä, kuten vertaaensin.fi, vertaalaina.fi, summarum.fi, financer.fi, vippivertailu.fi sekä pikavippivertailu.fi. Sivustot tarjoavat helppokäyttöisiä lainalaskureita ja tulokset näyttävät useita vaihtoehtoja samalla sivulla.

Netissä lainan hakijan henkilöllisyys pyydetään todistamaan kirjautumalla omilla verkkopankkitunnuksilla.  Maksukyvyn todistamiseksi saatetaan pyytää lähettämään palkkatositteita edellisiltä kuukausilta sähköisesti hakemuksen liitteinä.